25/10-09

Idag har vi haft besök här av Windy&Mikes goda vänner. Vi gick en härlig men ganska händelserik promenad med alla hundar + kompisarnas hund Digby som tydligen är väldigt kaxig. När vi kom fram till en jättemysig sjö så bröt kriget ut. Digby den lilla rackarn som var på besök fick sig ett snyggt hål igenom ena örat då han moppsade upp sig lite mot Jess som är betydligt större... Stackarn! Men som Windy sa. Han lärde sig nog något iaf!

Matchen igår slutade 2-0 till Notts County! Wihu :D vi blev helt bitna och tänker nog gå på en till hemmamatch innan vi far hem! Tråkigt nog fick vi inte se Svennis eftersom han satt och tryckte i något VIPbås över läktaren. Divigt..

Nu ska vi strax dra oss mot Hokley Hustle. Någon slags festival. Tydligen är det massa liveband på barerna runt om i Hokley området:) Vi tänkte att det kunde vara trevligt. Eller.. Väldigt många har berättat för oss att det är väldigt trevligt och att vi måste kolla in det! Men jag kan inte påstå att vi är allt för svårövertalade.


                           

24/10-09

Då var vi framme vid den sista helgen innan vi ska hem för några dagar. Vi är lediga båda två idag och imorgon. Funderade lite på vad vi har kvar att utforska. Igår på jobbet så hade jag en konversation med Melvin om fotboll. Melvin är en härlig gubbe i 70årsåldern. Han berättade historier om "den gamla goda tiden" då han spelade fotboll i Nottingham. Sedan år 1958 har han följt Nottingham County. Troligtvis är han deras största fan. Flera gånger om året går han på hemmamatcherna och hejar.
Idag tänkte nog även vi att vi skulle ta oss bort till den stora arenan på andra sidan floden och se en match. Lite roligt är det ju eftersom att Svennis är manager!

Ett litet problem som vi har haft här sedan vi kom hit är att efter varje gång man har duschat så är det kriiget när man borstar håret. Kriget mellan tovorna och borsten. Troligtvis så är det något knas med vattnet. Vi har provat flera olika balsam, varav ett har fungerat hyfsat. Tidigare i veckan när vårat braiga balsam var slut så kikade vi in på poundland, vilket är ett skitbra ställe där allt kostar en pund. Där hittade vi en jääätteflaska med balsam. Vi tänkte att om det fungerar så har vi ju verkligen gjort ett kap. Innehållet visade sig vara världelöst då det var som att hälla diskmedel i håret.
Så, ryker håret nån gång så lär det vara efter det här äventyret.

    

 


22/10-09

Igår var vi båda lediga. Då passade vi på att besöka lite sevärdigheter här. Nämligen en jäättestor katedral och "galleries of justice museum". Vi var väldigt flitiga med kameran så tänker inte skriva så mycket. Kika på bilderna:)


                   

20/10-09

Nu har vi precis checkat in online inför hemresan nästa vecka. Det ska bli riktigt skoj att komma hem o träffa alla man faktiskt saknar ganska mycket. Men hemlängtan det har jag faktiskt inte haft en enda dag, inte en enda minut eller ens en sekund. Fast jag tror ändå att det kommer kännas lagom att komma hem där i december. Det ser ut som att vi ska hem innan Fias 20årsdag. Så helgen den 13 där troligtvis. Inte senare iaf:)

På söndag ska vi ha en liten utflyktsdag med Windy & Mike! De hade lite ställen häromkring de tyckte att vi skulle besöka. Det ska bli skittrevligt faktiskt. Ärligt talat, härligare människor har jag nog inte träffat.

Idag är jag ledig. Fia börjar kl 1 så nu ska vi baka bröd! Vi har gjort Guns frallor väldigt berömda här;)


 Suddig bild från en nattklubb vi kikade in på i fredags. Utifrån ser det ut som vilken kyrka som helst! Så jäkla häftigt. Att man ens kommer på idén att göra om en kyrka till en nattklubb! Kändes helt knas. Men som sagt, coolt;)

18/10-09

Har precis kommit in från en promenad med Mike och alla fyra hundar. Vi gick längs med floden bara en liten bit härifrån. Det är verkligen jättehärligt väder idag! Synd egentligen att vara inomhus. Jag får ta en promenad och möta Fia sen när hon slutar jobbet. Nu funderar jag lite på vad jag ska hitta på tills dess, bara jag och den karln är hemma idag och han befinner sig på övervåningen och spelar sitt kastrulldunk till musik. Funderar på att dra igång något i stil med Westlife i ren protest. Jaja, Fia slutar kl 5, så troligtvis blir det ett besök på Nero innan. Något som jag har upptäckt här är Chai Latte! Och på just Nero så gör dom så sjuukt goda sådana!

Jag är väldigt irriterad på chefen på Latino för tillfället! Jag förstår inte alls vad han yrar om. Nu kanske han inte kan lova mig 2 dagars jobb i veckan längre. Men för en vecka sedan erbjöd han mig miinst 4 dagar i veckan. Sen skickar han Fia för att prata med mig. Lite fegt om jag får säga. Han är ju ändå chef. Jag tänker nog tacka ja till jobbet på TK max. Så behöver karln extra, kan jag stolt tacka nej!

Nu ska jag göra nåt vettigt, typ dra igång värmen och ta en dusch innan jag fryser ihjäl.
Trevliga planer för kvällen! Men mer än så säger jag inte;)

Hej!

 Ted & Jess


 Rodd tävling


 Fluke jag & Cody


16/10-09

Jag får väl börja med att be om ursäkt för dålig uppdatering. Men här kommer ett väldigt litet inlägg efter vissa påtryckningar;)

Det har väl inte hänt så speciellt mycket sedan sist. I onsdags var vi faktiskt i kyrkan! Vi har snackat lite med några i kören där som tyckte att vi skulle komma och lyssna på dem på onsdagens gudstjänst. Varför inte tänkte vi. Det kan ju vara spännande att se hur en gudstjänst i Nottingham går till. Det var väl vi och 15 personer till. 95% över 70. Så vi kände oss lite som om vi kom från en annan planet. Men de var riktigt duktiga måste jag säga. Vi båda fick gåshud flera gånger. Varför har vi inte sånna körer i Svenska gudstjänster?
Efteråt bar det av till en pub precis bredvid kyrkan. Även prällen hakade på dit och tog en öl. Lite förvånande..;P

Nu har jag ju äntligen varit på intervju för att få mitt insurance number. Tydligen tar det två veckor innan jag får ett nummer. Sedan tar det ytterligare två månader innan jag får mitt kort. Det betyder ju typ att vi är i Sverige då..
Sen var vi på banken igår för att fixa det sista med våra bankkonton. Vi var tvugna att ta med en vattenräkning eller liknande. Så vi kom dit med denna räkning. Fia fick visa sitt id och sen var allt ordnat och klart för henne. Jag född med otur kan däremot inte få något konto eftersom jag bara hade mitt körkort och mitt pass. Jag var tvungen att även ha ett vanligt svenskt idkort. Man kan ju tycka att ett pass borde vara tillräckligt? Så jag måste be någon där hemma skicka mitt vanliga idkort för att även jag ska kunna få ett bankkonto här. Woho..

Nu måste jag kila till jobbet. Hungry Pumpkin idag! Ikväll ska vi till "jam café" där det är lite livemusik och grejer ikväll:)

Roligare bilder än såhär bjuds det inte på idag.


 frulle

 St mary's church



12/10-09

Nu har vi bokat hemresa den 29 oktober. Blir att vara hemma i 5 dagar för att hälsa på lite. Och Fia ska ju ta bort sin tandställning! :D Nu återstår det bara att prata med chefen om att få en dag till ledigt. Kan nog bli lite tjurigt men han har ju inte mycket till val. Flyg är ju redan bokat!

I lördags var vi på en sportbar som heter walkabout och kollade på Sverige-Danmark matchen. Och det vet vi väl alla hur den slutade. Vi konstaterade också den kvällen att vi är troligtvis de enda svenskarna i Nottingham..! Efter matchen blev det en sväng till vårat hak Brownes. Där kvällen slutade något bittert. Våra jackor blev nämligen stulna! Vi hade lagt dem där vi alltid brukar lägga dem, i ett hörn under en trappa. Vi har inte hittat någon garderob och det är ju lite jobbigt att gå och släpa på dem.. Jä*la engelsmän!

Igår besökte vi Nottinghams slott. Jättefint verkligen! Men vi blev lite besvikna eftersom vi båda hade föreställt oss slottet ungefär som i Robin Hood filmen. Det var inte så mycket kvar om man jämför med hur det en gång har sett ut. Men ändå, lite coolt att ha varit där.

Nu ska jag kila till Jobb Centre för att få mitt insurance number. Äntligen!!

 det var "beerfestival" vid slottet i helgen.
  Nottingham

'Fia

  Robin Hood;)

 tjo

 Fia

 o jaag



9/10-09

Nu har jag precis kommit hem från stan. Har jobbat på "Hungry Pumpkin" några timmar. Där har jag jobbat i tre dagar nu. Trivs så himla bra! Arbetskamraterna är toppen och stället är jättemysigt:) Chefen på Café Latino erbjöd mig häromdagen ett heltidsjobb. Villkoret var att jag inte skulle kombinera det med något annat jobb plus att det skulle vara omöjligt för mig att åka hem sista helgen i okt.
Så, jag tackade nej. Men som tur är så kan jag ändå få vara där ett par dagar i veckan.

Nu i helgen är grabbarna i huset ute och campar. Det betyder att vi tar hand om hönsen! Det är bara två, men ändå lite styr. De ska släppas ut, tas in, ge mat, fylla på vatten (tvätta vattenskålen minst en gång om dagen) samt plocka ägg. Det ska vi nog lösa. Vi har lagt en stor lapp på köksbordet så vi inte glömmer bort dom små liven. Att grabbarna är borta betyder också att det är vi som bestämmer över värmen i huset!:D Windy visade oss igår hur man styr värmen. Det kommer verkligen utnyttjas! :)

Igår blev det en trevlig utekväll. Det är inte mycket som slår torsdagar på Brownes kan jag säga..!
Tänkte att jag skulle dela med mig av lite bilder när vi faktiskt varit lite duktiga med kameran.

 Promenad.

 Ted, Fia, Jess, Dr Strange och Cody. 

 Fia på G

 Även jag

 Hönsen ska vi inte glömma bort

 En flaska vin..

 .. som var något svåröppnad


 ;)

 :)





5/10-09

Nu är det full fart med jobb! Känns skitkul faktiskt. Ikväll har vi varit ute och tagit en drink med chefen. Trevligt:)Men som sagt, pratglad människa det där..! Nu när vi kom hem här och hade fått i oss lite mat så kände vi hur vaarmt och skönt det var på rummet! Värmen är på!! Elementet är varmt! Underbar känsla. Vi har frusit nästan enda sen vi kom hit. Inomhus iaf. Ute är det varmt och skönt. Men det har varit sjukt kallt här inne. Och det verkar inte bekomma herrarna i huset. Man har gärna altandörren och köksfönstret på vid gavel hela dagarna. Burr! Men, nuu är det hur skönt som helst här. Vad kan det vara.. 20 c kanske? Underbart!


Imorgon är det ännu mer jobb som står på schemat, vi ska även hinna med att gå till banken. Det kan vara bra då vi vill att pengarna vi tjänar ska rulla in någon stans:)

Godnatt!




4/10-09

Tänkte att jag skulle göra lite reklam! Jag ska ju hem sista helgen i oktober och hälsa på lite. Om det är någon som känner sig långhårig just då så ska jag jobba fredagen och lördagen. Vet att jag har några kunder som håller koll på mig genom bloggen;) Ring o boka hos Pia:)

Igår hade vi ännu en jättetrevlig kväll på Brownes. Riktigt bra ställe det där. Dock tog vi inte en enda bild..:/

Snart ska jag gå till Caffé Latino. Så nu ska jag hoppa i de snygga, svarta, formlösa, lite halvglansiga byxorna jag köpt för cafféjobben. Det ska ju vara så neutralt och så omodernt som möjligt. Hade tänkt köpa ett par på "Primark" där de har huur mycket kläder som helst. Jäkligt billiga dessutom. Men det bor tydligen bara dvärgar i detta land för byxorna slutade straxt under knäna. Så det blev nåågot dyrare än vad jag hade tänkt o hade lust med.

Tjing! :)






Lördag

Idag har jag inte gjort mycket alls. En promenad med Cody och en latte på Caffé Latino har det blivit. Nu är Fialotta hemma efter en arbetsdag. Så snart ska vi på Goose fair och sen blir det nog Brownes även ikväll!

Hej hopp






Glad!

Nu har det allt hänt lite här! Igår när jag var inne på fiket där Fia jobbar kom chefen fram och snackade lite. Han är väldigt pratglad den där karln. Men väldans trevlig! Det var nämligen så att han behövde lite mer personal eftersom det blev strul med en av de som skulle börja samtidigt som Fia. Så han undrade om jag skulle ha lite tid till överst. Tid? Det har jag så det blir över. Jag har nog aldrig varit så utvilad som nu..! Hur som helst, på söndag ska jag dit igen så får vi se hur mycket det kan bli:)

Igår var vi och storhandlade med en av rumskamraterna Daniel. Han skulle ändå handla till sig själv så det  passade perfekt att vi åkte med honom. När vi kom dit upptäckte stackarn att hans kort inte fungerade. Så han fick genomlida en storhandling med oss. Vi hade rätt kul åt honom när han tassade efter oss med våran kundvagn...:P
När vi höll på och packade in alla påsar i bilen ringde de från ett café där jag lämnat mitt CV. De ville att jag skulle komma dit idag på intervju. Wooho! Äntligen händer det nåt! Vi åkte hem och korkade upp en vinflaska för att fira lite. Därefter blev det spontanutgång. Vi hamnade på ett ställe som heter Browns. Riktigt trevligt ställe. Där blir det nog fler besök. Vi pratade med lite trevliga studenter. Fia hade en lite rolig konversation med en kille. Han frågade vart vi var ifrån. "Sweden", svarar Fia. Han lyser upp: " Oh, Sweden! Gravad lax!"
Oftast när någon kan ett ord på svenska så brukar det vara skål, just gravad lax var lite otippat..!

Intervjun idag gick kalas! Ska tillbaka till fiket på onsdag. Kunde bli några dagar i veckan tydligen. För ett par dagar sedan trodde jag att jag skulle ha absolut ingenting att göra i två veckor. Men nu sitter man här helt plötsligt med tre jobb! Det ni!
Glad!

Nu har vi precis avnjutit en god middag. Det blir nog att slå oss ner i soffan med en bra film här nu:)

  handla med en uttråkad daniel! ;P

 Fest på Brownes

 mys

 sötFia

 Cody... 

 ... som inte tycker om blixten.










RSS 2.0