30/9-09

Godmorgon!

Idag tänkte jag att jag ska ringa och tjata lite på de där filurerna på jobb centre i hopp om att de ska kunna fixa detta nummer till mig något tidigare. Får se om jag lyckas. Igår frågade Windy om vi ville vara med på middag här ikväll. Låter ju faktiskt trevligt. Vi blir tydligen nio personer. Ska bli spännande att träffa deras vänner:)
Det skulle bjudas på lamm ikväll. Just lamm har jag väl haft lite svårt för. Men karln i huset är duktig på o laga mat så vi får se om han kan ändra min inställning.

Igår fick vi lite halvkul information om hundarna. En av dem, Jess var tydligen en tjej. Vi som trodde att det bara var grabbar i huset. Hunden i fråga hade ett "träben". Fia och jag tittade lite frågande på varandra. Sa han träben? Det visade sig att Jess var stelopererad i ett ben, sedan hon en gång tagit sats och hoppat rakt ut från en bro. Man kan ju undra vad som lockade där nere.. Ted, minstingen, la en prydlig spya på golvet häromdagen när Fia och jag var ensamma hemma. Fia var hjälte och plockade upp det, då det hade vänt sig i min mage ex antal gånger. Orsaken kan ha varit att han ätit favoriträtten häsbajs... Härliga hundar vi bor med va? :D

På återseende!





Jag fick jobbet! MEN...

Jo, arbetsintervjun gick jättebra! Jag fick jobbet. MEN, jag kan inte börja jobba. För att man var tydligen tvungen att ha något "national insurance number". Och det var endast på TK MAXX som man måste ha det från början. Jag har nu bokat en tid för intervju för att få detta nummer. Och den intervjun är den 12e oktober! Det känns som en evighet. Ursäkta uttrycket men, fan!

Något som iaf lät lite lovande idag var tre andra ställen som jag kikade förbi på. Tålamod...Tålamod..

Nu ska vi se om det är något kul på tvn:)

/Anna


29/9-09

Fia hade också en arbetsintervju idag. På en restaurang. Vi var dock lite oroliga att det var en "potwasher" de sökte. Men hon ringde precis och meddelade att det var inte alls en kastrulldiskare de var ute efter, utan en servitris. Så det var ju bra..:D

Nu ska jag röra mig in mot stan för intervju och sen fika. Håll tummarna!

Ciao!


jobbintervju!

Woho! Jag ska på jobbintervju imorgon i en stor klädbutik som heter TK MAXX! Egentligen så vet jag inte så mycket om det. Om det gäller en deltid eller heltid. Eller om de söker personal till jul alleredan. Vi får se.. Jag vågar inte tro riktigt än att jag får det. Men hoppas kan man ju alltid göra.

Godnatt!

28/9-09

Idag blir nog en slöardag. Kaanske att vi tar oss in till centrum senare på eftermiddagen och inhandlar lite grejer. När vi ändå är där så gissar jag att det blir en liten fika också. Det vimlar av mysiga fik där de gör otroligt goda latte! :)

Igår kväll när vi satt i tvrummet och kollade på Bridget Jones Dagbok 2 så hör vi alla hur en helikopter flyger omkring här, troligtvis väldigt lågt. Windy blir lite nyfiken och går ut och kikar. När han kommer in så berättar han att helikoptern cirkulerar precis ovanför vårat hus. Liksom, varför? Efter ett tag försvann helikoptern och allt var frid och fröjd. Imorse när vi kom ner för att käka frulle så är Windy fortfarande något fundersam över den där helikoptern. Han utbrister: Varför mitt hus? flyg över nån annans hus!
Kan man ju kanske tycka..


Nej nu ska jag hjälpa Fia att städa lite i vårat rum! Vi är så husliga förstår ni...! ;)


/Anna

 Igår var vi ute och gick med vargen i huset. Mössan var också med!

 Fialotta & Cody




bilder

Tog en liten promenad på förmiddagen i ett lite "finare" område.








27/9-09

Igår var det allt tur att vi gick till det där caféet. Chéfen där hade tydligen ett deltidsjobb att erbjuda Fia. Så idag ska hon provjobba! Det är ett jättemysigt fik som ligger väldigt centralt:)
Jag hoppas verkligen att den där nyöppnade salongen hör av sig till mig imorgon! Egentligen har det ju inte gått så många dagar, men man blir gärna lite otålig bara av att man inte vet. Många ställen man har varit inne på har ändå sagt att de troligtvis behöver mer personal inom två veckor. Så det är bara att hålla tummarna :) I veckan ska jag ju iaf få visa mina färdigheter där Windy jobbar.

Igår tog vi det bara lugnt. Det blev lite filmkväll med grabbarna.
Idag får vi väl se vad som händer, och vad jag ska hitta på när Fia är iväg. Funderar på att sno en av hundarna och gå en sväng vid floden. Vi har haft himla tur med vädret:) 

Nej, nu väntar Fia otåligt på att vi ska käka frulle. Så bäst jag avslutar! 

/Anna 

 FiaLotta

 A

 F

lördag

Våran första utgång här i Nottingham igår får vi väl ge ett godkänt! Det är verkligen ingen brist på barer och nattklubbar. Frågan var ju bara till vilket av alla dessa ställen man skulle gå till. Vi hörde oss för här hemma lite med killarna om de hade några tips. De sa att det berodde ju på vilken musik vi var ute efter. Ehm.. Hemma i Nkpg är det ju lite så att man går dit det är folk. Hur som helst, så hamnade vi på ett ställe som hette Halo. Helt okej ställe, med riktigt bra musik! Får se lite vad som händer ikväll, kan bli så att vi drar oss in till centrum även ikväll. Sånt som märks:)

Vi bakade ju igår med! Väldigt lyckade frallor fick vi till. Jag tog kort, det gjorde jag. Men idag såg jag att min kamera hade bestämt sig för att inte spara bilderna. Jaja, hoppas det inte blir någon vana att låta bli att spara vissa bilder.
 

Nu har vi precis kollat på idol och ska så småningom dra oss in till stan. Chefen på ett Café vi var inne på igår kom fram och pratade lite med oss när vi satt där med varsin latte. Han undrade hur läget var och vi nämde att vi var ute och sökte jobb. Han sa att han själv inte kunde erbjuda något men att vi kunde komma in idag så kunde han ge oss lite tips till våra CV. Kan väl vara trevligt tänkte vi, och som Fia sa :Vi kan ju hoppas på att han bjuder på en latte också..! ;)



 Cody 

 :)


24/9-09

Även idag har det blivit en del jobbsökande! Jag fick lite napp på en ny salong som öppnar nästa vecka. De skulle ringa på måndag så får vi se vad som händer. Hoppas det kan vara nåt!! Det såg riktigt fräscht ut:)

När vi kom hem från stan så slängde vi oss i soffan och kollade på någon gammal film med Julia Roberts. En av hennes sämre. Jag hatar dåliga slut nämligen!

Nu ska vi nog ut och gå en sväng innan även vi kan kolla på kvällens idolavsnitt. Det är ju som roligast nu när alla pinsamma människor är borta.

Har inga bilder att bjuda på idag tyvärr. Kanske kommer lite roliga bilder på lördag. Imorgonkväll blir det nog första utgången i Nottingham;)

Hörs hörrni!

/Anna


Kväll!

Idag har vi gått på stan hela dagen och sökt jobb. Ex antal cv har lämnats ut till butiker, caféer och salonger såklart! Det har nog gått så bra som det kan göra egentligen tror jag. Inget helt säkert än, men flera som verkade intresserade. Jag var även inne där windy jobbar och pratade med hans chef. Hon var väldigt trevlig och sa att de för tillfället inte behövde någon tyvärr, men om någon blir sjuk, är ledig eller om det blir mer att göra så skulle de ringa mig, så det är ju bra:) Jag ska komma dit i nästa vecka och klippa en modell så de vet lite vad jag går för. Känns bra:) Imorgon ska Fia på en anställningsintervju. Så då får vi hålla tummarna att det går bra! Jo, förresten så hörde ett café av sig till mig nu ikväll. Ett sms från en viss Peter. - Jag svarade inte, om man säger så...!

Det stämmer verkligen att engelsmän är så trevliga! För att inte tala om Windy&Mike. De är helt underbara. Igår skjutsade de oss till ett stort supermarket så vi fick handla (vilket var en ny upplevelse här för oss..;P). Vi fick med oss nästan allt som var tänkt.. Och lite till. Två paket med lard råkade följa med, vilket vi trodde var margarin, men som visade sig vara ister! Vilket är bland det äckligaste som finns på denna jord! Ursäkta, men fy fan!

Ikväll har vi varit ute och gått med två av hundarna. Ted och Fluke. Mysigt:) Och nu har vi precis sett veckans idolavsnitt. Skitbra att vi kan föjla det härifrån:D

 glassbilen kikade förbi igår

fia på ett mysigt fik
jag i nån galleria

..och badrummet:P


/Anna


22/9-09

Nu på förmiddagen har vi varit ute och utforskat staden vi bor i. Jättemysig stad verkligen! Vi har kollat lite var det kan vara lämpligt att söka jobb. Imorgon så ska jag in på Windys salong och prata med hans chef om extrajobb. Det verkar inte vara helt omöjligt iaf:)

Nu kom lilla Ted (minsta hunden) in här på rummet och hoppade upp i mitt knä. Han är så himla söt!
Men man är ju inte van vid att ha 4 hundar i huset direkt. Fast dom är alla väldig väluppfostrade och snälla:)

Snart ska vi iväg med Windy till ett stort supermarket och handla lite. Det känns verkligen bra allting. De vi bor hos är supergoa och staden är hur härlig som helst. Nu ska vi bara hålla tummarna för att vi snart får tag i jobb!

          

         




/Anna


Framme!!

Nu äntligen så har vi kommit fram till Nottingham och våra rumskamrater. Resan hit var smidig och vi tog oss fram med både flyg och tåg som beräknat trots kånkande av bagage (Anna älskar de små spärrarna på stansted). Det var pirrigt värre att vänta på att bli hämtade vid stationen i Nottingham. Efter ett litet missförstånd med tiden (half 4 på engelska är halv 5) så dök Windy och Mike upp! Det kändes bra med dessa grabbar direkt, riktigt sköna snubbar vi har kommit till:)

(dåligt batteri på datorn nu)

Vi har installerat oss på vårat rum med tv, soffa och garderob. De var väldigt generösa med möbler så vi tänkte be lite snällt om att få ta ut några:P

Vi har även avnjutit en trerätters middag av Windy! Det har verkligen inte varit någon brist på generositet. Han har tom bäddat vår stora säng;P Vi känner oss iaf väldigt välkomna:)

Pga dåligt batteri så blir det bättre uppdatering snart!

Godnatt! /Anna & Fia :)

20/9-09

Och plötsligt var det bara en dag kvar här hemma. Helt otroligt vad dagarna går fort. Fia och jag spenderade fredagen i stan. Det blev en del shopping. Bland annat så köpte jag mig en ny kamera. Den är liiila. Skitsnygg!;P
På kvällen ställde vi till med lite avskedsmiddag. Väldigt väldigt trevligt.

Nu är det packning som gäller. Känner iaf att jag har koll på läget. Jag tycker ryan air har lite skumma regler vad gäller bagage. Väskan får bara väga 15 kilo. Och det är verkligen bara när man ska vara borta så länge som vi ska. Handbagaget får väga 10 kilo. Det är ju helt okej ändå. Men väskan får inte vara spec stor. Den jag ska ha är precis på centimetern att den är tillåten. Hur som helst, imorgon kl 09.40 bär det av:)

         
tack för en trevlig kväll tjejer (och jonas)!


16/9-09

Nu är det verkligen fullt upp på jobbet! Men kul är det. Idag var det faktiskt sista heldagen på jobbet. Känns jätteskumt att jag inte ska jobba en enda heldag på salongen förrän i december! Jättekonstigt.

På måndag far vi ju. Och jag är faktiskt lite nervös. Jag menar, jag har ju aldrig varit borta mer än en vecka hemifrån. Och nu blir det en hel höst! Men tror det kommer bli kalas det där. Våra rumskamrater verkar vääldigt trevliga. Hoppas på att de fyra hundarna är det också..:P

Nu kom jag precis till Hanna efter jobbet. Väntar på att damen ska komma hem. Sen blir det paj och idol!


Jag ska skaffa mig en kamera innan vi åker så jag kan vara duktig med bilder!
Men bjussar på en jääääättegammal bild på mig och Hanna ;)


13/9-09

Kvällen med frisörbrudarna igår var hur bra som helst! Vi var uppe vid våran sommarstuga och åt gott, pratade myyycket, och badade i tunnan:) När man inte ses så ofta så har man alltid massor att prata om. Hur det går för alla, snacka frisyrer, produkter och massa annat spännande såklart.

Idag har jag varit inne i stan och busat med mina småkusiner:) De är för underbara.

Martina skickade nyss bilder från när vi fick våra gesällbrev. Allt går så fort. Känns som om vi nyss tog studenten. Men helt plötsligt så har man jobbat över ett år och har sitt gesällbrev i handen.. Men skönt, det är det. Vilket slit det var innan man äntligen hade klarat det. 

 

a


jag och martina


10/9-09

Idag har jag verkligen varit helt sluut. Vi packade och kångade igår i ett antal timmar. Men nu är det gjort! Skönt. Nu är det bara städningen kvar. Och det har det tjatats om så jag får exem i öronen! Såå lång tid kan det väl inte ta?


Imorgon blir det tandläkaren, sen jobb och så myskväll med Hanna. För övrigt så ger den damen måndagspresenter på torsdagar. Tror det var fler som var trötta idag..

Ciao

9/9-09

Ännu en stressig morgon! Jag har verkligen aldrig, aldrig försovit mig. Men nu, de senaste två veckorna har det hänt tre gånger! Skitjobbigt. Det finns nog inget värre. Inget blir som det ska och man hinner knappt vakna innan man kommer till jobbet. Idag vaknade jag och Fia 07.50. Våran skjuts skulle komma 08.15, Toppen! Men hann gjorde vi allt.

Igår hade vi lite packningsplanering. Vi har valt att ta med två väskor var. Det gäller ju att packa smart. Kläder för alla väder måste ner, flera jackor, minst 4 par skor osv.. Jag tror inte man har några problem med att fylla 2 väskor.

Idag blir det flytt! I måndags var Hanna så snäll och hjälpte mig att skruva ner den omöjliga garderoben, vilket gick rätt bra. Så packade vi stort sett allt. Idag kommer lastbilen och ska köra grejerna till Gusum. Igen..
Det blir ju bara att bo hemma i 1,5 vecka nu. Jag kan inte fatta att vi åker om 1,5 vecka! Shit vad tiden går fort! woho:)

Nej, nu ska jag klippa mor min. Alla måste ju göras fina innan jag drar för sen dröjer det! Gud vilka utväxter det kommer vara som väntar på mig här hemma;P


På lördag blir det lite återträff med frisörbrudarna:)

 


Bild från frisörgalan på Berns


5/9-09

Igår tillbringade jag hela dagen i Sthlm med Pia. Vi åkte till söder och kollade in Efva Atlings butik. Riktigt fina smycken! Därefter gick vi en runda på gamla stan. Där vi även käkade lunch. Sen gick vi ytterligare en sväng på stan. Inte mycket till shopping blev det. Jag köpte två ringar:) Det var det enda. På kvällen var det ju frisörgala på Berns. Vilken kväll säger jag! Vi fick en bra bordsplacering. Vi satt bla bredvid ordföranden av sff. Men roligast var ändå att vi hamnade bredvid världens goaste gäng från Västerås!
God mat och bra underhållning. Det blir nog repris nästa år!:) 
Kanske slänger upp lite bilder sen. Själv hade jag tyvärr inte med mig någon kamera. Men Västeråsgänget var rätt flitiga med sin kamera:)

Nu ska jag ner till Bella. Det blir röj i Viken ikväll, kors i taket...!

Ciao


årets frisör på Berns

Imorgon ska jag och Pia på "årets frisör gala". Den är på Berns salonger i Stockholm. Ska faktiskt bli riktigt kul. De korar vinnarna i "årets frisör tävling", sen är det middag, visning av frisörföretagarnas trender och lite underhållning. Det värsta med sådana här tillställningar är att det är så svårt att veta vad man ska ha på sig! Jag menar, det är frisörer vi pratar om. Många kommer säkert gå i paljettklänning och högklackat. Men vi som anländer sthlm vid 11 snåret på förmiddagen och ska gå på stan hela dagen har ju inte direkt lust att åka i högklackat. Visst att man kan ta med ombyte. Men samtidigt är det ju jobbigt att ha massa packning.. Något lite lagom vore ju bra. Men vad? Beslutsångest! 


A



2/9-09

Det har varit en lite havstressig morgon. Vaknade hos Hanna, skjutsade mamma till jobbet för att jag skulle få ha bilen, sen hem till mig, fixa lite, in till stan och handla på montlé, sen hem till Hanna igen för att hämta lite grejer, handla fika och nuu kom jag precis till jobbet..! phu. Men resten av dagen blir nog ganska lugn. Det märks att hösten är på ingång och att turisterna har försvunnit. Efter jobbet ska jag nog packa lite kartonger. Jag tycker verkligen att det är så sjukt tråkiiiigt. Skjuter gärna upp det till sista dagen. Men det vore nog inte så populärt om inte allt är packat och klart när lastbilen står där utanför.. Dessutom har jag väärldens jobbigaste garderob att skruva ner. Tyckte det var en väldigt bra idé om damen som ska överta lägenheten behöll garderoben. Kanske kan sätta ut en annons, "skänkes mot bortforsling"..? 

Jag skulle göra mycket för att få åka tillbaka till Kreta just nu! Frida och jag hade ju planer på att dra iväg i augusti, men sen passade det väl inte riktigt för någon av oss. Men gud så skönt det hade varit. Sol och bad, massa trevliga människor, mysiga Chania, och fest i Platanias hela natten lång..

Men nu ser jag självklart fram mot England med Fialotta!


     
  
bilder från i maj



RSS 2.0