31/8-11

musik♥


30/8-11

Nu är det en vecka sedan jag kom hit. Känns faktiskt som om jag varit här mycket längre. Det känns lite hemma redan. Och trivs det gör jag minsann! Vi kollade på höstens kursupplägg idag och när man har det framför sig så känns det som om terminen är kort. Det är massa kul på schemat. Bland annat så ska vi, min kursgrupp tillsammans med visgruppen till en fäbod och musicera på torsdag. Och nästa vecka ska vi ha tre dansdagar. Det ser jag skitmycket fram emot!

Nästa vecka får jag besök. Längtar som en tok!

Karin o jag plockade lingon häromdagen

:)

Dagens läxa..

28/8-11

Kvällen igår var helt galen. Vi kilade bort till ett av husen på området där vi var bjudna på "spökfest". Där möts vi av ett 20 tal personer utklädda till zombies. Sen startades någon form av tävling/lek mellan "vanliga" personer och dessa "zombies". Jag och min huskamrat Karin satte oss i ett hörn och höll varandras händer. Jäklar så rädd jag var. Och ändå så vet man att det är jättegoa människor bakom de där hemska utstyrslarna. Aja, kul var det:) Man får nästan nypa sig i armen ibland här. Vissa saker känns bara som om de inte händer. Som Karin sa: Hur ofta frågar man nån om personen är död?

Idag har jag spenderat nån timme i en övningssal med min fiol. Har också hunnit träna lite i skolans gymnastiksal. Älskar att det är fri tillgång på alla skollokaler även på helgerna! :)

Bjuder på en midsommarbild. En av mina favorithögtider på året. Har förresten inte sommaren gått alldeles för fort?


-


27/8-11

Idag är första dagen jag faktist tar det lite lugnt. Inga direkta planer. Jag tog en sväng till byn (det tar emot att kalla det för centrum..) på förmiddagen och inhandlade lite bra grejer. Ett par allvädersskor bland annat. Vi ska ha lite friluftsdagar i höst och jag hade inget passande att ha på fötterna om vi ska ut o traska i vildmarken.
Igår var det fredagsdans. Skittrevligt! Sen blev det fredagsmys i vårat hus. Vi lagade mat, vegetarisk wok. Sedan kurade vi ner oss fem personer i soffan och kollade på film. Den här kvällen blir nog snarlik. Hörde ryktas om nån fest, men vi får se. Jag är trött!

Dukat för middag

Maria och Karin letar låtar.

två tjejer som spelar till dansen.

25/8-11

Hallå!

Den här dagen har varit helt fullspäckad med roliga grejer. Vi började dagen (även denna jäkligt tidigt) med första undervisningen. En hel rad olika uppvärmningsvarianter gick vi igenom. Lite förvånade såg vi alla ut när han sa att vi skulle lägga oss på golvet och göra situps samt armhävningar. Kan tänka mig att det hade lite att göra med att vi såg trötta ut och att två av klassens 6 elever trillade in en halvtimme försent. Vi i klassen är som en liten flock som bor ihop, har alla lektioner ihop och gör mer eller minde allt tillsammans. Ett riktigt härligt gäng måste jag säga!

Under eftermiddagen har vi fått lära oss en hel massa om Malung. Det började i aulan då en äldre man, själv uppvuxen i byn pratade nonstop i en och en halv timme. Jag skojar inte om 50% av alla sov efter 15 minuter. Det var intressant, men alldeles för mycket information.. Därefter bar det av med buss runt för att se allt herrn pratat om. Vi avslutade på ett fjäll med tipspromenad och fika.

tipspromenadskor

mina goa housmates Fia, Tove och Maria.

Mer härligt folk

Bild från promenaden på fjället

24/8-11

Då var första dagen över! Känner redan att jag måste ändra min dygnsrytm en aning. Numera ska klockan larma klockan 06.30 varje dag. Det ska nog gå! Jag har upptäckt att jag absolut inte kommer svälta på det här stället. 5 gånger under dagen är det någon form av måltid. Man hinner inte ens fundera över om man är hungrig förrän maten är framdukad!

Idag har vi lärt känna varandra lite mer. Jag verkligen älskar huset jag hamnat i. 6 personer är vi totalt. En stackars kille, och resten tjejer. Kvällen har vi spenderat i allrummet med godis och en kortlek, skitmysigt. Jag kommer trivas här!


23/8-11

Såja. Jag tänkte att jag skulle hålla er där hemma lite uppdaterade nu när jag har farit iväg på nya äventyr. Idag satte jag min fot i Malung för första gången (den gången när vi stannade till på Sibylla för hundra år sedan räknas inte). Här blir jag iallafall kvar till jul. Folkhögskolan verkar riktigt bra och alla människor jag stött på i eftermiddag har varit jättetrevliga. Med andra ord så är första intrycket helt klart godkänt. Imorgon börjar vi lira och det ska bli skitkul!

Later!RSS 2.0